Mało kto myśli latem o zimie, ale sami przyznacie, że miło jest zimą pić „domowy” sok malinowy. Okazało się, że zrobienie takiego soku vel. kompotu nie jest wcale takie trudne.  Przepraszam Was za jakość zdjęć, ale kilka przepisów zrealizowałam zanim dostałam aparat i musiałam sobie radzić środkami, jakie miałam pod ręką.

Składniki:

– maliny w dowolnej ilości

– cukier (w ilości takiej żeby „oblepiał” owoce)

Wykonanie:

Maliny zrywamy, myjemy, obsuszamy.

1111

Następnie obtaczamy je w cukrze.

2222

33333

Tak przygotowaną masę wkładamy do słoików.

4444

55

A zakręcone słoiki do garnka z gorącą wodą na mniej więcej godzinę.

66666

I gotowe!

malinyyyy

Malinowe zapasy na zimę

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


4 + = trzynaście