Idzie jesień.. nie da się już tego dłużej ignorować,że nawet na południu Polski robi się jesiennie.Oto kilka migawek z pobytu w tamtych okolicach

_MG_3555 copie

_MG_3587 copie

_MG_3562 copie

_MG_3617

i piękny Rzeszów

_MG_3642 copie

_MG_3652 copie

Po takich spacerach przychodzi ochota na zupę! Dzisiaj specjalnie na takie okazje – danie proste jak konstrukcja młotka. Poza tym pożywne i bardzo szybko się je robi. W sam raz na jesienną pogodę :)

Składniki:
– brokuły
– kilka ząbków czosnku
– szynka
– pestki dyni
– koperek
– odrobina śmietany
– ewentualnie: pół kostki rosołowej lub bulion

Wykonanie:

1. Brokuły myjemy, czosnek obieramy.

_MG_2171

2. Warzywa wkładamy do sitka, na którym można gotować na parze.

_MG_2182

_MG_2176

Kiedy brokuły będą już miękkie. W wodzie , która została po gotowaniu opcjonalnie rozpuścice pół kostki rosołowej (ja sobie darowałam), wrzucicie warzywa i zmiksujcie. Konsystencje regulujcie dodawaniem wody – wedle uznania. Ja nie dodałam wiele bo lubię gęste zupy.

_MG_2175

3. W między czasie podsmażamy odrobinę mięsa do dekoracji.

_MG_2185

Przydadzą się tez pestki dyni, koperek…

_MG_2187

i śmietana jeśli lubicie!

_MG_2193

_MG_2191

Smacznego :)

Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five × 4 =